fbpx

Tystnaden – En film om Silence, musiken och tiden

Kristina Lindström har tidigare porträtterat Astrid Lindgren i Astrid och Olof Palme i Palme (den senare tillsammans med Maud Nycander). Kristian Petri har i sin gedigna filmografi bland annat dokumentären Brunnen om Orson Welles. Här möts de i ett porträtt av den svenska musikrörelsen under 70- och 80-talen och närmare bestämt den legendariska studion i Värmland, Silence Records and Studio, dit artister som Träd, Gräs och Stenar, bob hund, Hedningarna och Eldkvarn vallfärdat genom åren. Ett unikt arkivmaterial och intervjuer tar oss långt från stadens larm till en plats där gemenskap och musik gav utrymme till ett skapande och en sorts familj bortom den traditionella

Visas utan engelsk undertext.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här