fbpx

Till min dotter

Genom en enkel handhållen kamera skildrar journalisten Waad al-Kateab det syriska upproret mot Assad-regimen i Aleppo. Vi följer henne genom hopp och förtvivlan då hon ställs inför det svåra valet om hon ska fly för att skydda sin dotter, eller stanna kvar och kämpa för frihet. Till min dotter berättar om den syriska tragedin ur ett inifrånperspektiv under en femårsperiod. Men filmen är också ett kärleksbrev från en mamma till sin dotter.

Till min dotter har prisats på festivaler världen över, däribland Cannes och SXSW i Austin, Texas.

Filmen visas med svensk undertext.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här