fbpx

THIS ROOM

Upplev virtual reality-projektet This Room av regissören Pejk Malinovski som för första gången visas i Sverige. Projektet har hyllats världen över för sin starka berättelse och förmåga att förflytta deltagaren till den klaustrofobiska miljö som är många asylsökandes verklighet.

This Room tar upp ämnet flykt och berättar vad som händer när man väl är framme, blir placerad i ett asylboende, i ett rum. Vad betyder rummet för hur man tar sig vidare till både fysisk och emotionell trygghet? Många människor som flyr från krig i sina hemländer kommer till Europa och hamnar på överfulla flyktingförläggningar.

Vissa bor i skolor, fängelse- och sjukhusbyggnader och andra i flyktingläger. Boendet som är ämnat att vara tillfälligt blir ofta en ny verklighet i månader, ibland upp till flera år, medan beskedet om asyl dröjer. Poeten och dokumentärmakaren Pejk Malinovski väcker flyktingförläggningen till liv, men låter också oss som åskådare känna av klaustrofobin och osäkerheten, om än blott i några minuter.

VR-INSTALLATIONEN HITTAR DU PÅ GALLERI KORN, HORNSG. 147.

Öppettider:
tisdag – fredag 15.00 – 19.00
lördag – söndag 12.00 – 19.00

EN VR-EXPERT DELAR MED SIG

Pejk Malinovski besöker Tempo och berättar om sitt arbete med This Room fredag 8 mars kl 15.30 på Teater Lederman

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!