fbpx

THE TRIAL

I augusti 2016 blir Dilma Rousseff, Brasiliens första kvinnliga president, avsatt från sin post av senaten. Hon blir anklagad för att ha fifflat med redovisningen av offentliga finanser för att dölja ett budgetunderskott, och utsätts därefter för en rad olika korruptionsattacker från motsatta partier.

Filmen utspelar sig huvudsakligen i rättssalen och fokuserar på Dilmas försvarsteam och deras arbete när de försöker bevisa Dilmas oskuld gentemot tydliga maktstrukturer och sexism. The Trial är en politisk thriller som ger oss en unik inblick i spelet bakom kulisserna vid Rousseffs avsättning och maktstrukturerna som möjliggjorde att högernationalisten Jair Bolsonaro tog makten.

Visningen 6 mars 17.00 (Victoria 2) följs av samtal om utvecklingen i Brasiliansk politik i samarbete med Arena idé.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!