fbpx

THE TRIAL

I augusti 2016 blir Dilma Rousseff, Brasiliens första kvinnliga president, avsatt från sin post av senaten. Hon blir anklagad för att ha fifflat med redovisningen av offentliga finanser för att dölja ett budgetunderskott, och utsätts därefter för en rad olika korruptionsattacker från motsatta partier.

Filmen utspelar sig huvudsakligen i rättssalen och fokuserar på Dilmas försvarsteam och deras arbete när de försöker bevisa Dilmas oskuld gentemot tydliga maktstrukturer och sexism. The Trial är en politisk thriller som ger oss en unik inblick i spelet bakom kulisserna vid Rousseffs avsättning och maktstrukturerna som möjliggjorde att högernationalisten Jair Bolsonaro tog makten.

Visningen 6 mars 17.00 (Victoria 2) följs av samtal om utvecklingen i Brasiliansk politik i samarbete med Arena idé.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här