fbpx

THE SILENCE OF OTHERS

Under general Francos tid som Spaniens diktator mördades flera hundratusen människor och deras kroppar slängdes i massgravar. Efter Francos död och regimens fall slöts en pakt om att glömma vad som hänt och gå vidare utan försoning.

För José Galante är det inte så lätt att glömma när de som torterade honom fortfarande är ostraffade och en av dem dessutom bor i hans närhet. Tillsammans med andra anhöriga kräver José att de skyldiga ska straffas. Arbetet med att få till en rättsprocess är mödosamt och tidskrävande, men de vägrar ge upp.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!