fbpx

The Return

Shilan Atroushi torde vara den största superhjälte som synts på film genom historien. Den polioskadade sjuksköterskans intåg i ett flyktingläger och in i den katastrof, som sker och har skett är bland det mest omtumlande man kan möta på film. ISIS intåg i de kurdiska byarna i Irak har satt outplånliga spår i de barn, vuxna och gamla som haft »turen« att lyckas ta sig till detta kurdisk yashidiska flyktingläger. Bland lera, chockskador, nerkylda tält och obegriplig väntan. Hit kommer Shilan från Sverige. Här finns hon som en låga i hopplöshetens mörker. Positiv och omhän ­ dertagande. Självklar och stark som en mulåsna. I det ena omskakande mötet efter det andra finns hon alltid till hands. Alltid med en positiv livsinställning så försöker hon inge hopp åt de vidrigaste öden. Om du inte har ett stort och starkt hjärta, eller om du inte vill bli omskakad in i själen, då ska du nog inte gå och se »The Return«.

Innan visningen 10 Mars spelas förradion Vykort från grekland av Sara Olsson.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!