The Punk Singer

I Sini Andersons långfilmsdebut återser eller introduceras publiken till Kathleen Hanna, punkikon och frispråkig feminist. Som frontfigur för punkbandet Bikini Kill under 90­-talet och därefter som sångare i Le Tigre blev Hanna en ikon för feminismen. Genom två decennier av arkivmaterial och unika intervjuer får vi en exklusiv inblick i framväxten av en ny musikscen och en bakgrund till sångerskans tystnad, efter att hon abrupt drog sig tillbaka år 2005. Filmen är en avslöjande och intim hyllning av Hannas musik och hennes kamp mot sexism, musikalisk konformitet och sin egen sjukdom.

Missa inte Riot Grrl-efterfesten på Debaser Strand efter fredagens visning.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!