The Man Who Saw Too Much

Vi åker förbi en bilolycka… Vi vill inte titta… men nog tittar många av oss ändå… Vad är det som driver någon att till och med fotografera olyckor och ond, bråd död? I den prisade »The Man Who Saw Too Much« möter vi mexikanske Enrique Metini ­ dis, som redan som 9-åring (!) fick sina fotografier av bilkrascher, mord och bränder publicerade. Idag är han 82 år och har arbetat med att fotografera denna plötsliga, blodiga död hela livet. Det finns likheter med den amerikanska succén »Nightcraw ­ ler«, men den lågmälde Enrique är en helt annan, och betydligt mer komplex person. Med enkla medel och lika enkla kommentarer fångar Ziffs film något betydligt större än den börjar med. Genom att skildra den åldrade Enrique – i hans märkliga hem fyllt av leksaker – och koppla ihop hans liv med dagens situation för fotografer, tidningar och samtida gallerister – där den enskilda tragedin lätt exploateras som konst – så kommer »The Man Who Saw Too Much« närmare inpå oss än vi hade tänkt. Precis som dessa dödliga olyckor.
Visas med stöd av Svenska Institutet.

Innan visningen 8 Mars spelas förradion Föräldrarmöte av Fredrik Ramel.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan är nu öppen för bägge tävlingar!

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!