fbpx

The Man Who Saw Too Much

Vi åker förbi en bilolycka… Vi vill inte titta… men nog tittar många av oss ändå… Vad är det som driver någon att till och med fotografera olyckor och ond, bråd död? I den prisade »The Man Who Saw Too Much« möter vi mexikanske Enrique Metini ­ dis, som redan som 9-åring (!) fick sina fotografier av bilkrascher, mord och bränder publicerade. Idag är han 82 år och har arbetat med att fotografera denna plötsliga, blodiga död hela livet. Det finns likheter med den amerikanska succén »Nightcraw ­ ler«, men den lågmälde Enrique är en helt annan, och betydligt mer komplex person. Med enkla medel och lika enkla kommentarer fångar Ziffs film något betydligt större än den börjar med. Genom att skildra den åldrade Enrique – i hans märkliga hem fyllt av leksaker – och koppla ihop hans liv med dagens situation för fotografer, tidningar och samtida gallerister – där den enskilda tragedin lätt exploateras som konst – så kommer »The Man Who Saw Too Much« närmare inpå oss än vi hade tänkt. Precis som dessa dödliga olyckor.
Visas med stöd av Svenska Institutet.

Innan visningen 8 Mars spelas förradion Föräldrarmöte av Fredrik Ramel.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!