The Man Who Saw Too Much

Vi åker förbi en bilolycka… Vi vill inte titta… men nog tittar många av oss ändå… Vad är det som driver någon att till och med fotografera olyckor och ond, bråd död? I den prisade »The Man Who Saw Too Much« möter vi mexikanske Enrique Metini ­ dis, som redan som 9-åring (!) fick sina fotografier av bilkrascher, mord och bränder publicerade. Idag är han 82 år och har arbetat med att fotografera denna plötsliga, blodiga död hela livet. Det finns likheter med den amerikanska succén »Nightcraw ­ ler«, men den lågmälde Enrique är en helt annan, och betydligt mer komplex person. Med enkla medel och lika enkla kommentarer fångar Ziffs film något betydligt större än den börjar med. Genom att skildra den åldrade Enrique – i hans märkliga hem fyllt av leksaker – och koppla ihop hans liv med dagens situation för fotografer, tidningar och samtida gallerister – där den enskilda tragedin lätt exploateras som konst – så kommer »The Man Who Saw Too Much« närmare inpå oss än vi hade tänkt. Precis som dessa dödliga olyckor.
Visas med stöd av Svenska Institutet.

Innan visningen 8 Mars spelas förradion Föräldrarmöte av Fredrik Ramel.

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.