fbpx

THE HEAT: A KITCHEN (R)EVOLUTION

Dofter och smaker tar med oss på en feministisk matresa genom tid och mun. På tallrikarna serveras gästerna ljuvliga konstverk som försvinner i ett nafs. Men jargongen i köket är allt annat än behaglig. På senare år har fler kvinnliga kockar tagit över restauranger och minnen väcks till liv när de berättar om sitt yrke, kärleken till maten och sin väg fram som kökschefer.

Efter filmen pratar Linn Söderström och Marion Ringborg om att vara feminister i en mansdominerad bransch, det gemensamma initiativet Garba samt om TakeOver, ett nätverk för kvinnliga kockar.

Filmen serveras med vegetarisk buffé från kvinnokollektivet Yalla Rinkeby. Biljettpris 200 kronor inkl. buffé.

Visningen på Victoria 2 är utan mat.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!