fbpx

THE HEART IS A DRUM

Du har säkert hört den i någon av dina favoritlåtar. Det världskända trumbeatet ”motorik” slår i en pulserande takt. Som en marscherande armé, som hjärtslag. Men vem är mannen bakom beatet? Efter ett misslyckat förhållande med en svensk tjej börjar den unge trumslagaren Klaus Dinger från Düsseldorf slå en repetitivt pulserande rytm på sina trummor i bandet NEU!

Hans mål är att genom trumtakten visualisera känslan av att inte ge upp, att obönhörligt fortsätta sina försök att återvinna sin förlorade kärlek. Men i takten ekar också efterkrigstidens längtan bort från det som varit, som en symbol för det nya Tyskland rör den sig framåt mot ett annat, bättre, tillstånd. Något nyare. NEU!

 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!