fbpx

The Grown-Ups

Ana María och Andrés arbetar, precis som den ambitiöse Ricardo med att göra bakverk av alla de slag. Merengues, chokladtoppar och annat vackert. Bland degar och plåtar har Ana María och Andrés blivit mycket kära och lovat att älska varandra hela livet. Andrés vill köpa en bröllopsring, Ana María förbereder att hoppa ur en stor tårta för att överraska honom. En perfekt matchning. Det är bara ett fel. De får inte gifta sig, för de har Downs syndrom. Det har alla på denna kombinerade skola och arbetsplats. Ja, den unge, företag ­ samma Ricardo har till och med två arbeten, han tar också hand om åldringar. Allt för att tjäna ihop pengar nog för att skaffa sig ett eget liv… Hur ska det gå? Alberdis film är tänkvärd, känslosam, öppen och vacker. En feelgood-dokumentär som får en att ifrågasätta, vem är det egentligen som har mest att lära utav vem?

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!