fbpx

THE CUP IS ALREADY FILLING UP

Inom den katolska kyrkan är Jungfru Maria-uppenbarelser relativt vanliga. Ofta ses de i en tid av oroligheter och krig och Marias budskap har en koppling till detta. I filmen vävs tre olika händelser samman: Jungfru Maria-uppenbarelsen i Fatima (1917), i Garabandal (1961-1965) och i Medjugorje (1981). Gemensamt för dessa är att det är barn som haft upplevelserna. The Cup Is Already Filling Up fokuserar på barnens egna erfarenheter – om utvaldheten och ansvaret det innebär att vara budbärare åt Jungfru Maria. Arkivmaterial blandas med nutida bilder från platserna – därigenom kopplas händelserna samman med samtiden, och visar på deras fortsatta betydelse för människor.

Visas tillsammans med Curiosity and Control och Brynjar i New Doc 2

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!