fbpx

THE CAT RESCUERS

Det finns över 500 000 katter som lever på gatan i New York City. Livet på gatan är hårt och katterna kämpar för sin överlevnad både mot kylan och andra faror. Några volontärer i Brooklyn har tagit på sig att fånga in hemlösa katter och lämna dem till ett kattcenter där de har chans att bli bortadopterade.

De betalar ur egen ficka för att mata och ta katterna till veterinären, men de är alla överens om att den varma känslan som infinner sig av att hjälpa inte går att mäta i pengar. Här lär vi känna både kattälskare och katter, och får veta att katterna har minst sagt lika stor personlighet som människor!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!