fbpx

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE

Hur känns det när ens bror, som man håller kär, beslutar sig för att gå med i ett ultrakonservativt kloster, trots att han svurit på att aldrig någonsin göra just detta? Regissören Zita Erffa och hennes bror László brukade som små spendera somrarna på olika kristna läger. Medlemmarna hade alltid verkat udda tyckte de båda, nästan som i en sekt.

Trots detta beslutar sig László plötsligt för att ansluta sig. Isolerad i ett kloster i USA. Så en dag tillåts Erffa plötsligt besöka sin bror och med en kamera i hand vågar hon ställa de frågor hon aldrig fått svar på.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här