fbpx

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE

Hur känns det när ens bror, som man håller kär, beslutar sig för att gå med i ett ultrakonservativt kloster, trots att han svurit på att aldrig någonsin göra just detta? Regissören Zita Erffa och hennes bror László brukade som små spendera somrarna på olika kristna läger. Medlemmarna hade alltid verkat udda tyckte de båda, nästan som i en sekt.

Trots detta beslutar sig László plötsligt för att ansluta sig. Isolerad i ett kloster i USA. Så en dag tillåts Erffa plötsligt besöka sin bror och med en kamera i hand vågar hon ställa de frågor hon aldrig fått svar på.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!