fbpx

THE AMERICAN DREAM

Filmen porträtterar två bröders kamp för att sprida skateboardkulturen i Uganda. Vi följer de unga pionjärerna som har ett tungt ansvar att ge barnen, som de rekryterat till sporten, en bättre framtid.

Med hjälp av sociala medier försöker de marknadsföra sig själva, bygga upp ett varumärke och locka till sig donatorer för både sportens och sin egen överlevnad. Kanske kan drömmen sträcka sig så långt att de får representera Uganda i Olympiska spelen?

Visas tillsammans med Nu finns jag igen, Horan, Motion mot huvudduk och Pappa i New Doc 3.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här