fbpx

THE AMERICAN DREAM

Filmen porträtterar två bröders kamp för att sprida skateboardkulturen i Uganda. Vi följer de unga pionjärerna som har ett tungt ansvar att ge barnen, som de rekryterat till sporten, en bättre framtid.

Med hjälp av sociala medier försöker de marknadsföra sig själva, bygga upp ett varumärke och locka till sig donatorer för både sportens och sin egen överlevnad. Kanske kan drömmen sträcka sig så långt att de får representera Uganda i Olympiska spelen?

Visas tillsammans med Nu finns jag igen, Horan, Motion mot huvudduk och Pappa i New Doc 3.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!