Johan Fogde Dias

Tempo Pitch

 

Tempo Pitch är tillbaka men nu i en något annorlunda kostym. I år har vi bett fem svenska dokumentärfilmsproducenter att plocka fram sina mest spännande nya projekt att presenteras inför publik och jury den 6 mars på Bio Rio. Filmprojekten tävlar om att vinna 75 000 kr i sam­ verkansmedel. I juryn finns Charlotte Hellström (SVT), Cecilia Lidin (SFI) och Lisa Möller (FRSM och Gotlands Filmfond).

Tempo Pitch arrangeras i samarbete med SVT dokumentär, Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent och Filmregion Stockholm- Mälardalen, som också är finansiärerna bakom projektet.

Årets pitchare:

Annika Rogell, Tobias Janson (Story) med Gesture. Läs mer här.

Alex Veitch och Gonzalo Pena Rojas (RåFilm) med Hackitat.  Läs mer här

David Herdies, Kerstin Übelacker (Momento Film) med Fuck you döden. Läs mer här

Stina Gardell (Mantaray Film) med Seeking Faith Perfection (arbetstitel). Läs mer här.

Martin Persson (Anagram) med Right There. Läs mer här.

 

 

 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.