Johan Fogde Dias

Tempo Pitch

 

Tempo Pitch är tillbaka men nu i en något annorlunda kostym. I år har vi bett fem svenska dokumentärfilmsproducenter att plocka fram sina mest spännande nya projekt att presenteras inför publik och jury den 6 mars på Bio Rio. Filmprojekten tävlar om att vinna 75 000 kr i sam­ verkansmedel. I juryn finns Charlotte Hellström (SVT), Cecilia Lidin (SFI) och Lisa Möller (FRSM och Gotlands Filmfond).

Tempo Pitch arrangeras i samarbete med SVT dokumentär, Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent och Filmregion Stockholm- Mälardalen, som också är finansiärerna bakom projektet.

Årets pitchare:

Annika Rogell, Tobias Janson (Story) med Gesture. Läs mer här.

Alex Veitch och Gonzalo Pena Rojas (RåFilm) med Hackitat.  Läs mer här

David Herdies, Kerstin Übelacker (Momento Film) med Fuck you döden. Läs mer här

Stina Gardell (Mantaray Film) med Seeking Faith Perfection (arbetstitel). Läs mer här.

Martin Persson (Anagram) med Right There. Läs mer här.

 

 

 

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!