fbpx

TEMPO PITCH

Få en smygtitt på morgondagens filmer redan idag! Se filmteamen pitcha sina nya projekt på Teater Lederman inför publik och en panel med utvalda experter från branschen.

Vinnande projekt tilldelas 90000 i samarbete med SVT, Film Capital Stockholm och Svenska Filminstitutet. Pitchen leds av Camilla Larsson.

Tempo Pitch är gratis för alla med medlemskort!

PROJEKT 2019:

KEEPING ABREAST
Ika Johannesson

HEMLIGHETEN
Viktor Nordenskiöld & Dylan Williams

STAN THE STANDARD MAN
Daniel Pynnönen, Emelie Jönsson, Tomas Stark & Erik Lavesson

MIRAKLET I GULLSPÅNG
Maria Fredriksson

LA VIDA ES UN MUSICAL
Patty Pajak & Karolina Pajak

FJÄLLMORDET
Jesper Bergom-Larsson & Johan Palmgren

AGE
Marina-Evelina Cracana, Oscar Hedin & Åsa Ekman

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här