TEMPO IMPACT CONFERENCE

Fredag 9 mars blir en heldag om att göra intryck och avtryck. På senare år har ”impact production” och ”outreach” blivit det hetaste man kan ägna sig åt. Vi ger nu filmbranschen en chans att lyssna på några som gått från ord till handling när det gäller åskådarperspektivet.

Alex Pearson är på Tempo med VR-projektet Future Aleppo och berättar om hur han arbetat med det för att inte minst nå en ung publik. Violeta Ayala vars Cocaine Prison är med i den internationella tävlingen berättar om filmvisningar i FN och hur man skapar debatt. Bland de svenska projekten märks fjolårets vinnare av Tempo Documentary Award: Efter Inez av Karin Ekberg. Skånska WG Film, med en gedigen erfarenhet av impact production, är också på plats.

Dagen arrangeras i samarbete med Influence Film Club och Smart Kreativ Stad/Filmregion Stockholm-Mälardalen. Vi får där vi får ta del av resultatet från pilotprojektet Åskådarperspektiv med projekten Trafikljusen blir blå imorgon, Silvana-väck mig när ni vaknat och Bränder.

Heldagen ingår i branschackrediteringen. För den som enbart hinner delta denna fredag går det att ackreditera sig enbart till Tempo Impact Conference till en kostnad av 250 kronor.

Moderatorer:
Anna J Ljungmark, producent, House of Real

Beata Mannheimer, utvecklingsansvarig, Filmregion Stockholm-Mälardalen