fbpx

TEA TIME

Under de senaste 60 åren har fem kvinnor träffats en gång i månaden för att dricka te. Denna gång är även vi inbjudna att dela denna nästintill heliga stund. Väninnorna delar med sig av sitt förflutna i ett Chile i radikal historisk förändring. Några av dem hade möjligheten att utbilda sig medan andra blev hemmafruar. Vissa lämnade sina män på grund av otrohet, andra bestämde sig för att hålla skenet uppe. Deras skilda upplevelser leder inte sällan till heta diskussioner runt fikabordet. Tea Time är en varm berättelse om vänskap och en skildring av kvinnohistoria i förändringens tid.

Filmen serveras med te och kakbuffé i Alice i Underlandets magiska värld på teatern Bus. Följ med oss ner i kaninhålet och upptäck en helt annan verklighet tillsammans med Alice och damerna i Tea Time!

Biljettpris: 120 kronor inkl. te och kakbuffé. Medlemskort behövs ej till denna visning!

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!