fbpx

Summerwar

Kriget i Ukraina har pågått i fem år och den högerextrema rörelsen Azov Regiment erbjuder militär träning för barn. Tolvåringarna Jasmin och Jastrip gör sig redo för att åka på sommarläger. De kommer från olika familjeförhållanden där Jasmin är en ambitiös tjej med kärleksfulla föräldrar medan Jastrip får mer uppmärksamhet från lägrets ledare än han får hemma. Under två veckor får de lära sig att bädda sängen perfekt, fördelarna med gruppidentitet och hur man skjuter med Kalashnikov. Sommaren består också av lek och häng med nyfunna kompisar men målet är att göra dem till stolta ukrainare som är redo att slåss och dö för sitt land.

 

Presenteras i samarbete med Arena Idé.

Regissörbesök!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här