fbpx

STRIDSBERGLAND

Sara Stridsberg är en av Sveriges mest populära författare och hennes mångsidiga författarskap har fascinerat läsare sen debuten Happy Sally 2004. Sen dess har Stridsberg publicerat både romaner, dramatik och barnböcker, haft pjäser uppsatta på Dramaten och Teater Galeasen, vunnit massor av priser och valts in samt avgått som ledamot i Svenska Akademin.

Vem är kvinnan bakom detta egensinniga litterära universum? I Stridsbergland får vi en exklusiv inblick i ett unikt författarskap men också i Stridsbergs privata sfär. Här får vi lära känna personen bakom kritikersuccéerna, både i författarfåtöljen och på fotbollsplanen.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!