fbpx

STORIES FROM THE DEBRISIS

Japan 2011. Först en jordbävning och sedan, 30 minuter senare sköljer mörka tsunamivågor in över den nordöstra kusten av Japan. När vågorna återvänder mot havet tar de bilar, hem och liv med sig. Sakta börjar ett berg av bråte röra sig över Stilla oceanen, ända till Hawaiis stränder där någons tillhörigheter blir någon annans skräp.

Stories From The Debrisis är en förbluffande filmodyssé berättad som en filosofisk och emotionell essä om sorg och förlust. Vi möter Satoko, en ung kvinna som kämpar mot mardrömmar men hittar tröst i kärleken till en mangakaraktär, och Yusu som gjort över 100 dykningar för att hitta sin fru som rövades bort av tsunamins vågor.

Medverkande: Jennifer Rainsford (regissör) och David Herdies (producent) Moderator: Juan Pablo Libossart, filmkonsulent Svenska Filminstitutet

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!