fbpx

StDH – Den urbana normen och myten om landsbygden

Livet på landet. Schablonbilden av den svenska landsbygden som ett kulturellt ödeland där outbildade, pizzaätande hillbilly-män, kristna fanatiker och rasister lever sina enkla, bilburna liv utan service, målas upp en än gång. Att den urbana normen dikterar verkligheten, accepterar de flesta av oss. Men vilken är den verkliga sanningen om landsorten? Och vilka politiska konsekvenser får den urbana elitismen för Sverige?

“The Lost and Found project: HOME” är en micro-berättelse och en undersökning av ljudkonstnären Jenny Sunessons hembygd i Norra Uppland i form av en live-performance följt av ett seminarium. I ett försök att komplicera bilden av stolta bruksortsmiljöer.

Onsdag 8 mars kl 11.00-12.30, Barbro

“Ruralistas” är ett radiodrama av Clara Bodén och Cicely Irvine. Vad omger dig, vad kan du se? Nej, inte folk, familj, någons barn eller så, utan det runt omkring dig – hur är horisonten? Vad gränsar din kropp mot?
Radiouppspelning och Q&A.

Onsdag 8 mars kl 13.00-14.00, Barbro

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!