fbpx

Smog Town

Langfang ligger ungefär fyra mil från Beijing och är en av Kinas mest luftförorenade städer. På det lokala miljökontoret arbetar man hårt för att ändra detta. Det finns ett hårt tryck uppifrån att luften måste bli bättre, men samtidigt vill man inte riskera ekonomi och levnadsstandard. Kontorets chef Li har ett delikat uppdrag och tvingas navigera mellan olika intressen för att nå de mål som ålagts honom. Hans miljöengagemang är genuint, men han är också en lojal medarbetare. Vi kommer honom och hans närmaste inpå skinnet och får genom dem en inblick i det kinesiska samhället och dess skrivna och oskrivna regler.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här