fbpx

Skräpytan

En Stockholmsbaserad ekonomie doktor och framtidsforskare har kallat Värmland för en typisk skräpyta, där det varken finns ekonomisk aktivitet, universitet eller underhållning. Filmen är ett nedslag i en verklighet fjärran från tillvaron i storstäderna, i några unga värmlänningars vardag. Vad innebär livet på landsbygden för dem? Vad är deras passion? Detta samtidsdokument ger en bild av livet på landet genom en inblick i några unga vuxnas liv och deras val. Skräpytan kan också ses som ett politiskt, ickeideologiskt inlägg i debatten om storstad och landsbygd.

Visas tillsammans med Lihkku!, Metamorfos, Vägskäl, Veronica Bergan i New Doc 2.

Regissörsbesök!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här