fbpx

Stockholms Konstnärliga Högskola minglar: The Documentary Goes Konstvärlden

Bengt Bok professor på Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH) samtalar med konstnären Sonia Hedstrand om att ta det dokumentära in i konstvärlden med gallerier, installationer, museer – något som den traditionella dokumentärvärlden vet rätt lite om. Kanske en ny marknad uppenbarar sig?  Vad skiljer dokumentären och konsten åt – i arbetssätt, uttryck och form? Och inte minst etiken? Är en konstnär mer fri i sina skildringar än en dokumentärmakare?

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här