fbpx

Sittstrejken

Nätverket Ung i Sverige inleder en sittstrejk på Mynttorget i Stockholm. Deras krav är att alla utvisningar till det krigsdrabbade Afghanistan ska stoppas. Sittstrejken får spridning i sociala medier, men det är inte alla som sympatiserar med ungdomarnas utsatta situation. En grupp nazister attackerar plötsligt strejken med hatiska slagord och rökgranater. 17-åriga Fatemeh Khavari är talesperson för Ung i Sverige och har i kontakt med polisen bestämt att flytta demonstrationen till Medborgarplatsen. När de kommer fram ombeds ungdomarna vara tysta, en grupp pensionärer som dansar till hög musik har just nu företräde till platsen. Sittstrejken är en skildring av en historisk rörelse som lyckats skapa debatt och påverka ända upp i riksdagen.

 

Presenteras i samarbete med Arena Idé.

Regissörbesök!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här