fbpx

Sing me a Song

Regissören Thomas Balmès återvänder till Butan och den unge munken Peyangki. Han började följa den unge pojken som litet barn och 2014 kom filmen Happiness (När TV kom till Butan) där elektriciteten skulle komma till klostret och med den TV:n. I Sing me a Song är Peyangki 17 år och nu är det Internet som är nytt. Alla har mobiler och världen är inte längre lika avlägsen. Via WeChat har Peyangki träffat Ugyean som bor i huvudstaden Thimphu. Han bestämmer sig för att lämna klostret och söka upp henne, men får bittert erfara att livet i verkligheten och online kan skilja sig åt. Balmès film tar oss med till en bländande vacker del av världen och skildrar samtidigt en värld vi alla kan relatera till.

 

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här