fbpx

Short Dox Radio

Sätt dig bekvämt, blunda och lyssna till våra bidrag i tävlingen Short Dox Radio. Ramen är densamma som tidigare: en radiodokumentär på max tre minuter vinner 5 000 kronor och det vinnande bidraget får dessutom delta i den nordiska shortdoxtävlingen som äger rum i Sverige i vår. Utöver prissumman vinner regissören ett samarbete med produktionsbolaget Munck, som erbjuder studiotid och producent för att förverkliga pristagarens nästa ljuddokumentär. Priset Short Dox Radio är instiftat av Bengt Bok, professor i radioproduktion på Stockholm Konstnärliga Högskola .

Årets nominerade är:

All by myself – Åsa Secher
Hör mig – Carmen Jedrzejak
Jag glömmer aldrig min lärare i Syrien – Anna Hammarén
Den där dagen i tunneln – Martin Wadlund
Med kriget på din axel – Minna Karlsson
Min mamma fick en bror – Emilie Löfgren
Oljebryggans hjältar – Essy Klingberg
Inte han jag blev kär i – Nicole Nikolausson
Ur elden som aska – Sally Henriksson
Stereo – Emilie Victoria Sonne Birket-Smith

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här