fbpx

Shadow Flowers

Nordkoreanska Ryun-hee Kim är fast i Sydkorea mot sin vilja sedan 2011. Allt hon vill är att återvända till sin dotter, make och gamla föräldrar men det visar sig vara svårare än förväntat. Ryun-hee blir desperat i sina försök att få resa hem. Hon söker politisk asyl på vietnamesiska ambassaden, försöker få kontakt med Nordkoreas ishockeylag när de är på besök i landet och börjar till och med spionera i hopp om att bli utvisad – men ingenting hjälper, Sydkorea håller henne kvar. Efter år av seg byråkrati tänds äntligen hoppet när Ryun-hee blir beviljad ett sydkoreanskt pass.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här