SEAT 26D

Det är tidigt på morgonen den 27 december 1991. Flight SK751 lämnar marken på Arlanda och 13­-åriga Sandro ser fram emot att fira jul i Japan. På 1.000 meters höjd hörs häftiga explosioner från båda sidor av planet. Motorerna lägger av och planet glider tyst genom luften. Fyra minuter senare kraschar det på ett snötäckt fält i Gottröra och klyvs i tre delar. I SEAT 26D berättar Sandro historien om dagen då han var nära att dö.

(visas tillsammans med Still Born, Trädet och skyn, Nseyeya och 2011-12-30 i New Doc block 2) 

 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.