fbpx

SCREWBALL

I denna true crime-komedi med soliga Florida som kuliss träffar vi den ökände Anthony Bosch som distribuerat steroider till några av de största baseballstjärnorna i USA. I jakten på den perfekta kroppen, söker sig kändisar och allt fler vanliga människor till prestationshöjande medel. En av dem är Porter Fischer, en självutnämnd professionell solarieanvändare som gärna vill se ut som Sylvester Stallone.

När Fischer träffar Bosch blir han förförd av charm och smicker. I tron om att han investerar i en legitim skönhetsklinik skriver han en check på 4000 dollar till Anthony Bosch. Snart förstår han att något inte står rätt till och börjar luska i patientjournalerna. Till sin förvåning upptäcker han att den högst betalde baseballspelaren genom tiderna, Alex Rodriguez, finns med bland klinikens kunder. Historien i filmen gestaltas på ett komiskt sätt av barnskådespelare.

 

Missa inte Billy Corbens masterclass tisdag 5 mars 10.00 på Teater Lederman.

 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här