fbpx

Samtidigt på jorden

När någon går bort är det mycket som ska ordnas innan tiden bland de levande på jorden är över. Samtidigt på jorden handlar om människorna som arbetar i industrin kring döden. Vi följer de som ombesörjer vägen från bårhuset till krematoriet och ner i graven. De vardagliga samtalen som hörs på en arbetsplats sker även här. Väderleksrapporten i radio ackompanjerar en sminkning och en diskussion om värdet av allt-du-kan-äta-bufféer pågår i begravningsbilen. I vida och respektfulla bilder skymtar vi arbetssysslorna och logistiken som utgör en helt vanlig dag på slutstationen.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här