fbpx

SAMTAL: PEJK MALINOVSKI OM VR-UPPLEVELSEN THIS ROOM

I Danmark finns en tradition av att placera flyktingläger i avlägsna och isolerade områden. ”Out of sight, out of mind”. Många människor spenderar flera år på dessa platser, oförmögna att vara en del av samhället runt omkring dem. This Room visar berättelser om de kritiska förhållandena i lägren för allmänheten. Du befinner dig sittandes på en våningssäng som en av flyktingarna. Du hör historier om olika faror, bristen på integritet, och om hopplösheten som utspelar sig i lägren. Sakta men säkert blir du överväldigad av den klaustrofobiska känslan av att vara fängslad och åsidosatt. Bara minnen och oändligheten som det närliggande havet erbjuder blir din tröst. Poeten och dokumentärskaparen Pejk Malinovski berättar om sitt arbete och processen med att göra VR-installationen This Room.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!