fbpx

SAMTAL: PEJK MALINOVSKI OM VR-UPPLEVELSEN THIS ROOM

I Danmark finns en tradition av att placera flyktingläger i avlägsna och isolerade områden. ”Out of sight, out of mind”. Många människor spenderar flera år på dessa platser, oförmögna att vara en del av samhället runt omkring dem. This Room visar berättelser om de kritiska förhållandena i lägren för allmänheten. Du befinner dig sittandes på en våningssäng som en av flyktingarna. Du hör historier om olika faror, bristen på integritet, och om hopplösheten som utspelar sig i lägren. Sakta men säkert blir du överväldigad av den klaustrofobiska känslan av att vara fängslad och åsidosatt. Bara minnen och oändligheten som det närliggande havet erbjuder blir din tröst. Poeten och dokumentärskaparen Pejk Malinovski berättar om sitt arbete och processen med att göra VR-installationen This Room.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här