fbpx

Sällskapet – Intervjuer från alltings mittpunkt

En animerad dokumentär, baserad på intervjuer med personer som alla uppfyller kriterierna: vita män runt 40, i syfte att avslöja hur de uppfattar sin egen position i världen och på så vis synliggöra deras (och därigenom hela samhällets) omedvetna blinda fläckar. Här blandas satir och allvar när dokumentärt ljudmaterial möter fiktiva karaktärer med Mark Levengood som intervjuare. Malin Erixon sätter fingret på det jämställda Sverige på ett sätt som får oss att le, sätta i halsen och känna oss lätt beklämda. En serie i 7 delar.

Regissörsbesök!

Sällskapet visas även som filmfrukost den 8 mars. 

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här