fbpx

RUBÉN BLADES IS NOT MY NAME

När salsan intog New York på 1970-talet var Rubén Blades en av dess förgrundsgestalter. Med skarpa politiska texter och explosiva rytmer slog han snart igenom för en internationell publik. Sedan dess har han hunnit skapa sig en beundransvärd meritlista som musiker och skådespelare, tagit en juridikexamen från Harvard University och till och med ställt upp i presidentvalet i hemlandet Panama.

Denna film följer Rubén under en tid i sitt liv där han reflekterar över arvet från sitt hemland och de människor som påverkat honom, men också över det arv han själv kommer att efterlämna.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!