fbpx

Radio Silence

I Mexiko är grävande journalistik på liv och död. Tio journalister i landet har mördats av drogkartellerna med förgreningar upp till högsta regeringsnivå. Carmen Aristeguí är en mycket populär radiojournalist. När hon börjar gräva i skumma kontrakt kring presidenten Peñas lyxvilla leder det till att hon sparkas från den statligt ägda radiostationen. Hon låter sig inte hindras utan bygger upp sin egen webbradiostation. Modigt och oförtrutet avslöjar hon en tygellös korruption som ofta orkestreras av landets ledande parti, PRI. På sociala medier fortsätter Carmen att ta upp olika skandaler och maktmissbruk.

 

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här