fbpx

RADIO ATLAS

Tempos samarbete med Radio Atlas fortsätter och i år presenterar vi radioverk från USA, Danmark, Nederländerna, Litauen, Frankrike och Tjeckien med engelska undertexter. I programmet undersöker vi intimitet och distans i mänskliga relationer med allt från anonyma möten med främlingar i dark rooms till midnattskonversationer mellan älskande par. Programmet presenteras dessutom i en helt unik miljö! Besök Teatern BUS magiska underjordsvärld och komplettera  ljudupplevelsen med en tebjudning i Alice i Underlandet-anda.

Verken som visas är:
When We Got To Know Grief av Karen Mørk (Danmark)
Wait av Sayre Quevedo (USA)
The Mechanical Voice av Bert Kommerij (Nederländerna)
Sausage Roll av Inga Janiulytė (Litauen)
Colette’s Podcasts av Charlotte Bienaimé (Frankrike)
Blindfold Yourself av Jiri Slavicinsky (Tjeckien)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!