fbpx

Psyket!

Glöm skammen och skräcken, välkommen till Psyket!, en dokumentär baserad på regissörens dagboksanteckningar. Filmen blandar autentiska filmer och sms med iscensatta bilder där regissören återupplever en sommar på en stängd psykiatrisk avdelning tillsammans med sin lillebror, vårdpersonal samt skådespelare. Till skillnad från hur dessa sjukhus vanligtvis beskrivs använder Psyket! värme, sanna anteckningar, sanna konversationer och svart humor för att berätta en historia om diagnoserna som skrämmer omvärlden.

Missa inte regissören Moa Junströms besök till visningen den 12 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med Alla bara längtar, I skuggan av oron och Kroppen är en ensam plats i TSA block 1)

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här