fbpx

Psyket!

Glöm skammen och skräcken, välkommen till Psyket!, en dokumentär baserad på regissörens dagboksanteckningar. Filmen blandar autentiska filmer och sms med iscensatta bilder där regissören återupplever en sommar på en stängd psykiatrisk avdelning tillsammans med sin lillebror, vårdpersonal samt skådespelare. Till skillnad från hur dessa sjukhus vanligtvis beskrivs använder Psyket! värme, sanna anteckningar, sanna konversationer och svart humor för att berätta en historia om diagnoserna som skrämmer omvärlden.

Missa inte regissören Moa Junströms besök till visningen den 12 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med Alla bara längtar, I skuggan av oron och Kroppen är en ensam plats i TSA block 1)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!