fbpx

Phnom Pehn Lullaby

Dokumentärfilmaren Pavel Kloc tecknar här ett smärtsamt klaustrofobiskt porträtt av två trasiga människor och deras dysfunktionella förhållande. Ilan lämnade Israel för åtta år sedan i jakt på ett bättre liv i Kambodja. Nu bor han med flickvännen Saran och deras två små barn i ett litet och sjabbigt hyresrum i Phnom Penh. Ilan försörjer familjen genom att spå turister i tarotkort medan Saran hellre vill roa sig med vännerna. Droger, kriminalitet och prostitution utgör vardagsmat i kvarteret där paret varje kväll kämpar för sin överlevnad.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!