fbpx

PARNING

Naomi och Edvin är två 20-nånting singlar vana att navigera det digitala dejtinglandskapet. När regissören Lina Mannheimer frågar om hon får följa deras liv under ett år tvekar de inte att tacka ja. Med skypesamtal och egna kameror börjar de dokumentera sina liv och lär också känna varandra.

Vad som börjar som en oskyldig flört utvecklas snart till starka känslor och vi får följa med när ett trevande förhållande växer fram. Men Parning är mer än en relationsfilm. Genom huvudpersonerna illustreras en tid av livet när allt är möjligt men också skrämmande, osäkert och pirrigt. En tumultartad tid fylld av känslor, sex, vänskap och livsavgörande beslut. Som ingen film tidigare visar Parning hur det är att bli vuxen i en tid dominerad av sociala medier. Följ med om du vågar!

 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!