fbpx

PAPPA

En personlig film om saknaden efter pappan som gick bort för 10 år sedan. Genom stillbilder och pappans filmade material tecknas ett kärleksfullt porträtt av två föräldrar som gör allt för att deras barn ska få ett tryggt och bra liv. Omslutna av en tillvaro full av glädje, liv och musik som utgör pappans innersta väsen bestämmer sig familjen för att flytta till Sverige. Men väl framme förändras pappans stämning och allt fler stråk av sorg blir synliga.

Visas tillsammans med Nu finns jag igen, Horan, Motion mot huvudduk och The American Dream i New Doc 3.

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!