fbpx

Our Time Machine

Maleonn är dockmakare och ska sätta upp sin första teaterföreställning. Hans pappa, Ma Ke, är känd teaterregissör och regisserade över 80 pekingoperor före kulturrevolutionen. Maleonn vill samarbeta med sin far i projektet men pappans minne sviktar och han glider längre in i sin demenssjukdom. Föreställningen ska handla om en son som bygger en tidsmaskin för att fånga sin pappas barndomsminnen och kunna återknyta honom till nuet. Det komplicerade projektet drar ut på tiden och Maleonn börjar oroa sig för sin pappas hälsa allt mer. Ska han ta paus från teatern för att vårda sin far eller ska han hålla ut så föreställningen blir klar och förhoppningsvis göra sin pappa stolt?

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här