Optimisterna

Goro är snart hundra år och en gång i veckan spelar hon volleyboll. Tillsammans med fjorton andra kvinnor i åldrarna 66 till 98 utgör hon Optimisterna som har spelat tillsammans i 30 års tid. Nu har laget bestämt sig för att spela sin första match någonsin och letar upp ett svenskt herrseniorlag för att mötas i en landskamp. Vi får följa kvinnorna då de tränar inför den stora matchen, i deras jakt på sponsorer och matchtröjor och under den efterlängtade resan till Stockholm. Optimisterna ger oss en inblick i hur det kan vara att åldras, om utmaningarna, glädjen och vänskapen.

 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.