fbpx

ON THE EDGE OF LIFE

Yaser och Rima flyr Aleppo och Syrien. För att aldrig återvända till sina rötter?

I väntan på något man inte vet vad det består av, vem blir man under flykten? Sorgearbetet över att lämna sin familj, ilskan över att bli bestulen på sitt liv. Att mentalt gå i ide. Det här är Yasers inre resa lika mycket som den yttre.

Filmen om en av alla dessa människor på flykt som fastnar i ett ingenmansland, har redan rest världen runt och prisats på festivaler. En slående stark film med perspektiv på vad som är viktigt i livet. För Yaser och Rima. Men också för oss andra.

Visas i New Doc 2 tillsammans med One Day In Aleppo.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här