fbpx

ON THE EDGE OF LIFE

Yaser och Rima flyr Aleppo och Syrien. För att aldrig återvända till sina rötter?

I väntan på något man inte vet vad det består av, vem blir man under flykten? Sorgearbetet över att lämna sin familj, ilskan över att bli bestulen på sitt liv. Att mentalt gå i ide. Det här är Yasers inre resa lika mycket som den yttre.

Filmen om en av alla dessa människor på flykt som fastnar i ett ingenmansland, har redan rest världen runt och prisats på festivaler. En slående stark film med perspektiv på vad som är viktigt i livet. För Yaser och Rima. Men också för oss andra.

Visas i New Doc 2 tillsammans med One Day In Aleppo.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!