fbpx

NU FINNS JAG IGEN

Felizia är en ung tjej som på fritiden tränar före detta missbrukare i fotboll. Gatans lag hjälper både henne och spelarna att behålla sin drogfrihet genom att vara en stabil plats för gemenskap där man också kan utbyta erfarenheter. Felizia har lämnat ett tungt missbruk bakom sig och vill nu finnas till för sina småsyskon och fotbollslaget. Det nyktra livet är både starkt och skört, vetskapen om att hon kan förlora allt hon byggt upp ger Felizia kraften att kämpa vidare. De yttre faktorerna spelar ingen roll, det är insidan man måste jobba på, menar hon.

Visas tillsammans med Horan, Motion mot huvudduk, The American Dream och Pappa i New Doc 3.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här