fbpx

Nothing Fancy: Diana Kennedy

Diana Kennedy är över 90 år och håller fortfarande kurser i mexikansk matlagning. Hennes passion för att hitta färska råvaror, laga traditionell mexikansk mat och skriva kokböcker i ämnet har gjort henne känd över hela världen. Hon flyttade till Mexiko på 50-talet och har samlat sin kunskap genom att göra resor till avlägsna små byar där lokalbefolkningen visat henne hur de lagar sina paradrätter. Diana Kennedy är en stark röst inom aktivismen för att bevara klimatet, kunna odla färska grönsaker och laga bra mat även för kommande generationer.

Vid visningen på Under fontänen serveras vegetarisk quesadilla från La Neta. Biljettpris 165 kronor med mat.

Visningarna på Gröna Ladan är gratis och då serveras ingen mat.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här