fbpx

Shaon Chakraborty

Noncitizen Dinner – En helkväll om avskaffandet av medborgarskap

Kom på middag, delta i samtal med inbjudna gäster, lyssna på texter ur Glänta och Re:public, hör Kajsa Ekis Ekman tala om Nordeuropas kris och möt regissörerna av FörvaretJag är Dublin och Krisdokument. En överlevnadsguide. Middagen serveras 19.30 och antalet platser är begränsade så se till att komma i tid!

MIDDAGSGÄSTERNA:
Sharam Khosravi, docent i socialantropologi
Kajsa Ekis Ekman, journalist och författare.
Peo Hansen, bitr. professor och lektor i statsvetenskap
Aino Gröndahl, asyljurist för RFSL
Tobias Hübinette , antirasistisk forskare och aktivist
Roozbeh Janghorban
Asylstafetten
m.fl.

Inträde: 30 kronor och uppåt (Det vill säga det du har råd med). Enbart kontanter gäller vid entrén och i baren.

Arrangörer: Last Project, Råfilm, Story, Tempo Dokumentärfestival, Folkets Bio, Dramalabbet, Glänta, Re:public och ABF- en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. 

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här