fbpx

Ninosca – the woman and the emigrant’s song

Den tredje, fristående och avslutande filmen i Peter Torbiörnssons trilogi, som inleddes med De älskande i San Fernando (2001) och följdes upp av Sista Kapitlet (2011). Vi får följa Ninosca genom äktenskap och moderskap, från Nicaragua till Spanien. Flytten gör hon för att se till att barnen får mat och skolgång, men hon flyr också undan sin våldsamme make. I Spanien får hon inte uppehållstillstånd och blir en av Europas många papperslösa. Hennes barn nekas inresa till Spanien och de förblir separerade i mer än sju år. Drömmen är att en dag kunna återvända till Nicaragua och återförenas med sin familj. Frågan är om hon någonsin kommer dit?

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här