fbpx

NÄSAN OCH JAG

Ziska är född och uppvuxen i Sverige. Ändå får hon ofta frågan om var hon kommer ifrån. Hon ser nämligen inte svensk ut. I Näsan och jag ger sig Ziska ut på en resa för att ta reda på om hon är svensk, hur hon får en svensk näsa och hur en sådan egentligen ser ut. Hon avslutar sin resa i Köpenhamn, där hon bor med sin familj.

Filmen är ett bidrag till debatten om integration och nationella värderingar, förstärkt med animationer och specialeffekter.

Samtal om identitetspolitik på film mellan regissörerna Ziska Szemes och Valentina Chamorro Westergårdh (regissör till Arvet som visas i Tempo Short Award). Moderator: Mónica Hernández Rejón.

 

Samtliga filmer i vår sektion Retrospektiv är gratis för alla med medlemskort eller ackreditering. Först till kvarn. Kom i tid.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!